Αντιδράσεις εργαζομένων για την ακύρωση της επέκτασης του τραμ στο Ελληνικό

Αντιδράσεις εργαζομένων για την ακύρωση της επέκτασης του τραμ στο Ελληνικό

Η απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, κ. Νίκου Ταχιάου, να μη προχωρήσει η επέκταση του Τραμ στο Ελληνικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους. Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει έντονα την ανησυχία του για τις συνέπειες αυτής της εντολής, επισημαίνοντας προβληματικά ζητήματα που αφορούν την υπάρχουσα κατάσταση του Τραμ και της Τηλεματικής που ταλαιπωρεί χρόνια τους χρήστες του μέσου.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ελληνικό Μετρό, η εντολή του κ. Ταχιάου σημαίνει ότι η αστική γραμμή Τραμ που θα διασχίζει το Ελληνικό δεν θα κατασκευαστεί. Αντί αυτού, προγραμματίζεται μια νέα μελέτη για την κατασκευή γραμμής και σταθμών Μετρό στην περιοχή. Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι υπάρχει ήδη ψηφισμένο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που περιλαμβάνει τις επεκτάσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο Ελληνικό, καθώς και Προεδρικό Διάταγμα που εγκρίνει το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης της περιοχής.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει λάβει απόφαση που μειώνει το ποσοστό των θέσεων στάθμευσης στο Ελληνικό, λόγω της ύπαρξης στάσεων του Μετρό και του Τραμ που θα εξυπηρετούν τους πολίτες. Οι εργαζόμενοι θεωρούν απαράδεκτο να καταργούνται νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα με μια απλή εντολή υφυπουργού. Αναρωτιούνται ποιος έχει δώσει την εξουσία στον υφυπουργό να αποδεσμεύσει τη σύνδεση του Πειραιά με το παραλιακό τμήμα και το Μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

«Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της γραμμής Τραμ και θα στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την εργασία μας και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου, τονίζοντας τη δέσμευσή τους να αντισταθούν σε έργα που θεωρούν κοστοβόρα και φαραωνικά.

Πηγή: naftemporiki.gr