Αντιμετώπιση του πληθωρισμού και η ανάγκη για πολιτικό διάλογο σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη

Αντιμετώπιση του πληθωρισμού και η ανάγκη για πολιτικό διάλογο σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη

Σήμερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης, αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα όπως η φοροδιαφυγή, ο πληθωρισμός και η δημοσκοπική πτώση του κόμματος, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Rush Hour» με τους Νικόλ Λειβαδάρη και Παύλο Πανταζόπουλο στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Αναφερόμενος στην υποχώρηση του πληθωρισμού, ο Θεοχάρης επεσήμανε ότι τώρα είναι η στιγμή που η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει στην αύξηση των μισθών, προκειμένου να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για ενδεχόμενη στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς τη Δεξιά, ο βουλευτής τόνισε ότι είναι απαραίτητο για μια παράταξη να έχει τη στήριξη του Κέντρου για να μπορέσει να κυβερνήσει αποτελεσματικά. Επέφερε παραδείγματα από κόμματα ευρωπαϊκών χωρών που, ακολουθώντας αυτή τη στρατηγική, είδαν την άνοδο της άκρας δεξιάς και δυσκολεύτηκαν να προωθήσουν ισορροπημένες πολιτικές.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε επίσης στο φαινόμενο του λαϊκισμού, τονίζοντας ότι αυτό υπάρχει και στα Δεξιά και στα Αριστερά. Για εκείνον, η απάντηση στον λαϊκισμό είναι ο ορθολογισμός, με την ελπίδα ότι το πολιτικό σύστημα θα εξισορροπηθεί ώστε να υπάρξουν «δύο φωνές ορθολογισμού», που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου.

Πηγή: naftemporiki.gr