Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια μεταξύ Υπουργού Οικονομικών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια μεταξύ Υπουργού Οικονομικών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, σημειώθηκε έντονη συζήτηση ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Βλάχο, σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια. Ο κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Βλάχου, τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε μια πρωτοφανή κατάσταση, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά τα δάνεια. Ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει λάβει νέα μέτρα μετά τις εκλογές του 2023.

Αφού ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία, ο κ. Βλάχος του αντέτεινε ότι «η στατιστική είναι η επιστήμη της απάτης», εκφράζοντας ανησυχία ότι οι ενέργειες ευνοούν τις τράπεζες και τους επενδυτές. Ο Υπουργός Οικονομικών αντέβαλε ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε αφορά πρωτίστως τους δανειολήπτες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα μέλος της Βουλής που να είναι λιγότερο ευαίσθητο κοινωνικά.

Επιπλέον, ο Γιώργος Βλάχος δήλωσε ότι δε σκοπεύει να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά ήθελε να μεταφέρει τις ανησυχίες των συμπολιτών του και κάλεσε σε δράση για την επίλυση των προβλημάτων. Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι δεν θα παραιτηθεί από τις βασικές αρχές υπευθυνότητας και σοβαρότητας που χαρακτήριζαν πάντα την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και την προσωπική του πορεία.

Το θέμα είχε τεθεί νωρίτερα, με τον κ. Βλάχο να έχει καταθέσει ερώτηση μαζί με άλλους 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τα «κόκκινα» δάνεια.

Πηγή: naftemporiki.gr