Αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μετά από έντονες αντιπαραθέσεις στην Κεντρική Επιτροπή

Αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μετά από έντονες αντιπαραθέσεις στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία για νέο πρόεδρο του κόμματος. Κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνεδρίασης, οι υποστηρικτές του Κασσελάκη προσπάθησαν να αποτρέψουν την απαρτία, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ζητώντας τον αποκλεισμό του, επεσήμανε ότι ο Κασσελάκης έχει απευθυνθεί με εξώδικο απειλώντας το κόμμα με νομικές ενέργειες, συσχετίζοντας αυτή τη συμπεριφορά με διαπλοκή και εκτροπές. Σημείωσε ότι η υποψηφιότητά του είναι ασυμβίβαστη με τη θέση του κόμματος, δεδομένου ότι δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Κατά την ίδια συνεδρίαση, προτάσεις για διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και από άλλους συνεργάτες, όπως ο Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος παρέθεσε αρκετούς λόγους για την αποδοχή της πρότασης, αναφέροντας τη διαφωνία του με τις αποφάσεις του κόμματος και τις αρνητικές του δηλώσεις στην κοινωνία.

Η συνεδρίαση είχε καθυστέρηση 2,5 ωρών, και επηρεάστηκε από τις έντονες συγκρούσεις και αντεγκλήσεις, τόσο μέσα όσο και έξω από την αίθουσα. Ο Γιάννης Μαντζουράνης, αναφερόμενος εμμέσως στον Κασσελάκη, τόνισε ότι η πολιτική δεν γίνεται με εντυπωσιασμούς και υπερβολές.

Στο πλαίσιο αυτής της σύγκρουσης και των διχογνωμιών, ένα σημείο τριβής αποτέλεσε και η μη αναγνώριση του ονομαστικού καταλόγου από την Κεντρική Επιτροπή, που αποτελούσε αίτημα της Θεοδώρας Τζάκρη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη δυσαρέσκεια και τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στα μέλη.

Πηγή: naftemporiki.gr