Διαδικασία αλλαγών και διχογνωμίες στην ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Διαδικασία αλλαγών και διχογνωμίες στην ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic, η κατάσταση είναι αμφίρροπη στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπου οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας σχεδόν ισοψηφούν (29,4% και 29,6% αντίστοιχα). Προβλέπεται ότι η διαδικασία εκλογής θα είναι έντονα ανταγωνιστική, με τον Παύλο Γερουλάνο να ακολουθεί με 19,2%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου συγκεντρώνει 12,6%. Ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου παίρνουν 3,7% και 2,7% αντίστοιχα.

Πάντως, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας, καθώς το 59% προτιμά να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρο, σε σύγκριση με το 40% που υποστηρίζει την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Αντίστοιχα, στην κοινή γνώμη το 31% θέλει να παραμείνει ο Ανδρουλάκης στην προεδρία, ενώ το 64% επιθυμεί την εκλογή άλλου προσώπου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα δείχνει μια ισχυρή υποστήριξη για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 38%. Ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος με 29%, ενώ ο Παύλος Πολάκης έρχεται τρίτος με 14%. Παρά την υπεροχή του, υπάρχει διχογνωμία στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε ερώτηση για την επανεκλογή του Κασσελάκη, το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του, ενώ το ίδιο ποσοστό ζητά την απομάκρυνσή του.

Ωστόσο, 7 στους 10 ερωτηθέντες (69%) θεωρούν ότι το κόμμα θα διασπαστεί αν εκλεγεί ο Κασσελάκης, ενώ οι πιθανότητες διασπάσεων είναι μικρότερες για τους Φάμελλο και Πολάκη (2% και 6% αντίστοιχα). Αντίθετα, στο ΠΑΣΟΚ σχεδόν 8 στους 10 θεωρούν ότι το κόμμα θα παραμείνει ενωμένο μετά την εκλογή του προεδρεύοντος.

Πηγή: naftemporiki.gr