Διαδικασία και Θεματικές Ενότητες για το Debate Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Διαδικασία και Θεματικές Ενότητες για το Debate Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Κατέληξαν οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στους όρους διεξαγωγής του debate που προγραμματίζεται για την 24η Σεπτεμβρίου. Αυτοί οι όροι φέρεται να προκάλεσαν εντάσεις στην ΕΔΕΚΑΠ, την υπεύθυνη Επιτροπή για τις διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος.

Η διαλογική συζήτηση θα οργανωθεί με συγκεκριμένο τρόπο. Κάθε συμμετοχή θα περιλαμβάνει 30 δευτερόλεπτα για την ερώτηση, 30 δευτερόλεπτα για την απάντηση, 30 δευτερόλεπτα για επανατοποθέτηση και 30 δευτερόλεπτα για ανταπάντηση. Οι υποψήφιοι θα κάθονται αλφαβητικά και θα παίρνουν τον λόγο με τη σειρά τους. Στο τέλος του debate, κάθε υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μια τελική τοποθέτηση διάρκειας 90 δευτερολέπτων.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα ερωτώνται από τους δημοσιογράφους για κάθε θεματική ενότητα εντός 30 δευτερολέπτων. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να απαντήσει σε κάθε ερώτηση εντός 90 δευτερολέπτων. Κάθε υποψήφιος θα έχει δικαίωμα να απευθύνει ερώτηση ή σχόλιο σε άλλον υποψήφιο, μέχρι πέντε φορές συνολικά κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν κατά τη διάρκεια του debate περιλαμβάνουν:
– Οικονομία ανάπτυξη
– Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
– Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ
– Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
– Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
– ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συνολικά 6 follow-up ερωτήσεις, οι οποίες θα απευθύνονται σε διαφορετικό υποψήφιο κάθε φορά. Οι follow-up ερωτήσεις θα διαρκούν 15 δευτερόλεπτα, με τις απαντήσεις να περιορίζονται στα 30 δευτερόλεπτα.

Πηγή: naftemporiki.gr