Διαφωνίες και προτάσεις μομφής για την υποψηφιότητα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Διαφωνίες και προτάσεις μομφής για την υποψηφιότητα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε σε «μια νέα πρόταση μομφής» κατά της υποψηφιότητας του Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υποστήριξε ότι το όργανο αυτό συνεδριάζει «χωρίς απαρτία», διότι δεν γίνεται αποδοχή «λήψης παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου».

Η κ. Τζάκρη επεσήμανε ότι «αυτό που κάνετε σήμερα εδώ είναι επί της ουσίας μια νέα πρόταση μομφής» κατά της κατατεθειμένης υποψηφιότητας του Κασσελάκη. Επίσης, έθιξε ότι η λεγόμενη «πλειοψηφία» διαδίδει την πρόθεση να θέσει θέμα «καθαίρεσής» της από τη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λόγω της στήριξής της στον Κασσελάκη.

Σχολίασε την στάση ορισμένων «συντρόφων» της, όπως ο Νίκος Παππάς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που άλλαξαν στάση και επηρεάζουν τις ισορροπίες στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Διερωτήθηκε αν «μπορεί να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ ο χαμογελαστός Νίκος που ψήφισε χθες στην ΠΓ την σύγκληση της σημερινής ΚΕ με θέμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας νομίμως εκλεγέντος προέδρου».

«Εφόσον όμως το καταστατικό προβλέπει στην περίπτωση μομφής απαιτούμενη πλειοψηφία του 50+1 επί του συνόλου των μελών, δηλαδή 148, προφανώς η αμφισβήτηση κατατεθειμένης έγκυρα και έγκαιρα υποψηφιότητας συνιστά μομφή κατά της υποψηφιότητας», επισήμανε η κ. Τζάκρη, υπογραμμίζοντας ότι για να εξαιρεθεί υποψήφιος που έχει καταθέσει έγκυρα και έγκαιρα τα προαπαιτούμενα απαιτούνται 148 ψήφοι.

Κλείνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη να περάσουν από την «γραφειοκρατική διαστροφή» στη συμμετοχική δημοκρατία των μελών, ενώ τόνισε ότι είναι ώρα να μετατραπούν οι τακτικισμοί της νομενκλατούρας σε στρατηγική ηγεμονίας του ακηδεμόνευτου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διευκρινίζοντας ότι η παράταξη είναι πολύ μεγάλη για να καταντήσει θλιβερή ουρά του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος.

Πηγή: naftemporiki.gr