Διαγωνισμός για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και οι Κανονισμοί Υποψηφιότητας

Διαγωνισμός για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και οι Κανονισμοί Υποψηφιότητας

Στο προσκήνιο της πολιτικής διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η Πολιτική Γραμματεία έχει εισαγάγει περιοριστικούς όρους για τους υποψήφιους προεδρικούς. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ακόμη δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του, κάτι που αναμένεται να γίνει στο τέλος της εβδομάδας.

Αξιοσημείωτος είναι ο όρος που απαιτεί από τους υποψηφίους να έχουν υποβάλει δήλωση Πόθεν Έσχες στο κόμμα, όρος που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον Κασσελάκη. Αν και ο ίδιος έχει υποβάλει αυτή τη δήλωση, δεν έχει γίνει γνωστή στο κοινό ακόμη. Το μόνο δημοσιευμένο στοιχείο είναι ένα excel αρχείο που περιέχει κάποια στοιχεία σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση και το οποίο είχε προκαλέσει κριτική από τη Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 31%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 15%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 9%, ο Νίκος Παππάς με 7%, ο Παύλος Πολάκης με 6% και η Όλγα Γεροβασίλη με 4%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκεντρώνουν μόλις 1%.

Η Όλγα Γεροβασίλη ανοίγει το θέμα της πιθανής επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα με ενεργό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η επιστροφή ενός πολιτικού με τόσο σημαντική θέση. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αποφασιστεί ποιος θα είναι υποψήφιος από τους “87” και θα ληφθεί και η δική της απόφαση.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ ο Νικόλας Φαραντούρης εξετάζει σοβαρά την υποψηφιότητά του. Ο Σωκράτης Φάμελλος δεν έχει ακόμη πάρει κάποια απόφαση, ενώ ο Νίκος Παππάς έχει δηλώσει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συζήτηση για την υποψηφιότητά του, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στο μέλλον. Ο Παύλος Πολάκης, ωστόσο, έχει επιβεβαιώσει την υποψηφιότητά του.

Πηγή: naftemporiki.gr