Διαρκής Δραστηριότητα και Γιορτές στη Νέα Δημοκρατία

Διαρκής Δραστηριότητα και Γιορτές στη Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να γιορτάσει τα «γαλάζια» γενέθλια στη Ρηγίλλης, σημείο που υπήρξε για πολλά χρόνια το ιστορικό γραφείο του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οποίος έχει επικοινωνήσει με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για να τους προσκαλέσει, θα είναι ο ομιλητής της εκδήλωσης, αν και η απόφαση των δύο πρώην πρωθυπουργών να παρευρεθούν παραμένει άγνωστη.

Στην παρούσα περίοδο, έχουν ξεκινήσει συναντήσεις υπουργών με βουλευτές προκειμένου να γίνει καλύτερη ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα. Αυτές οι συναντήσεις περιλαμβάνουν πρόσφατο ραντεβού της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με βουλευτές της Ν.Δ. για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, καθώς επίσης και προγραμματισμένες συναντήσεις και με το υπουργείο Υγείας.

Ταυτόχρονα, παρατηρείται μια κατεύθυνση για τη συσπείρωση των βουλευτών και τη μείωση των παραπόνων που έχουν εκφραστεί από μέρους τους. Πολλά θέματα της επικαιρότητας βρίσκονται στο προσκήνιο και, μάλιστα, πρόσφατα 11 βουλευτές κατέθεσαν κοινή ερώτηση σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, με τον Γιώργο Βλάχο να επισημαίνει την έλλειψη απαντήσεων σε προηγούμενες ερωτήσεις του.

Παράλληλα, 8 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για την επέκταση της απαλλαγής από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, ενέργεια που δείχνει την προσήλωση τους στην κοινοβουλευτική τους αποστολή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε πως οι βουλευτές έχουν την υποχρέωση να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες και να διαχειρίζονται τα ζητήματα των ψηφοφόρων τους. Υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις διαφωνίες που ενδέχεται να προκύψουν.

Η σημερινή συγκυρία φέρνει ένα πράγμα στην επιφάνεια: την ανάγκη των βουλευτών να είναι ενημερωμένοι και να συνεργάζονται ώστε να ενισχύσουν την κυβερνητική τους δράση, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: naftemporiki.gr