Διεθνής Διάκριση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Atlantic Council

Διεθνής Διάκριση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Atlantic Council

Το βραβείο Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) του Atlantic Council απονεμήθηκε χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, δρ. Αλμπερτ Μπουρλά. Αυτή η διεθνής διάκριση δίδεται σε επιλεγμένες προσωπικότητες και φέτος περιλάμβανε επίσης τη πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τον πρόεδρο της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο και την κορυφαία παραγωγό ταινιών Μίκι Λι από τη Νότια Κορέα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επιφανείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, που βράβευσε την Ιταλίδα πρωθυπουργό.

O δρ. Μπουρλά επαίνεσε τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι είναι ένας «οραματιστής υπέρμαχος μιας νέας εποχής οικονομικής ευημερίας» και έναν «ηγέτη αφοσιωμένο στη χώρα του». Επίσης, αναγνώρισε την επανεκλογή του ως ένδειξη της προσήλωσής του στις πολιτικές υποσχέσεις.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον δρ. Μπουρλά και τόνισε ότι αυτή η διάκριση ανήκει σε όλους τους Έλληνες «για την ανθεκτικότητα και την επιμονή τους». Ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δείχνει ότι είναι δυνατόν να κυβερνά κανείς από το πολιτικό κέντρο, υπογραμμίζοντας την παράλληλη προώθηση της ανάπτυξης και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης πως η επανεκλογή τους αποτελεί απάντηση στον λαϊκισμό, διευκρινίζοντας πως οι δυσαρέσκειες των πολιτών είναι πραγματικές και απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση. «Η κυβέρνηση μας δίνει έμφαση στην πολιτική και όχι στα πολιτικά. Ως ηγέτες είναι ευθύνη μας να βρίσκουμε λύσεις και θα κριθούμε από το πόσο βελτιώσαμε τις ζωές των πολιτών», τόνισε.

Στο τέλος της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τονίζοντας την Ελλάδα ως σταθερό σύμμαχο των ΗΠΑ και πυλώνα ασφάλειας σε μια ταραχώδη περιοχή. Έκλεισε με μια φράση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την οποία «σέβεται βαθιά», δηλώνοντας ότι η επανεκλογή του επιβεβαίωσε πως ο ελληνικός λαός επιβραβεύει τις σωστές επιλογές.

Πηγή: naftemporiki.gr