Δημιουργία προοδευτικού πόλου: Ο Νίκος Παππάς για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές προοπτικές

Δημιουργία προοδευτικού πόλου: Ο Νίκος Παππάς για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές προοπτικές

Έχοντας αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός προοδευτικού πόλου ως αντίβαρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Νίκος Παππάς, σε πρόσφατες δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι διερευνάται η προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε διαδικασία εσωκομματικών εκλογών. Σημείωσε ότι «η συμμαχία πρέπει να έχει θεμέλιο στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο», ανεξάρτητα από το ποιον θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ ως νέο πρόεδρο.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση», επισημαίνοντας τη σημασία των προοδευτικών συμμαχιών για να ανταγωνιστεί τη ραγδαία φθορά της ΝΔ. « Οι ευθύνες των προοδευτικών δυνάμεων αυξάνονται. Είναι αναγκαίο να στραφούμε στα προβλήματα της κοινωνίας», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κρίσιμες επιλογές και ότι πρέπει να αποφασίσει αν θα επιθυμεί την προοδευτική συνεργασία ή θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. «Πρέπει να γίνει απαραίτητο κίνητρο οι προοδευτικές συμμαχίες, όπως συνέβη και στις εκλογές των επιμελητηρίων», είπε.

Επιπλέον, παρέθεσε τη Γαλλία ως παράδειγμα, αναφέροντας ότι οι προοδευτικές δυνάμεις εκεί αναγκάστηκαν να συνεργαστούν και να επιλέξουν κοινούς υποψηφίους. Ανέφερε ότι το θετικό ήταν ότι κατάφεραν να ανατρέψουν τις αρχικές εκτιμήσεις τους, τονίζοντας την ανάγκη για προοδευτικούς πολιτικούς να προσφέρουν απαντήσεις στον κόσμο.

Πηγή: newsbomb.gr