Δυναμική Στρατηγική Αλλαγής στην Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Δυναμική Στρατηγική Αλλαγής στην Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Το μήνυμα από την χθεσινή ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές: «Το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας είναι πανίσχυρο», δήλωσε ο Χ. Δούκας. Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Δούκας έκανε «άνοιγμα» στους «χαμένους» της πρώτης ψηφοφορίας ενόψει του β΄ γύρου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Ανέφερε ότι σκοπός του είναι να αξιοποιήσει τις αξιόλογες πολιτικές προτάσεις των Γερουλάνου, Διαμαντοπούλου, Κατρίνη και Γιαννακοπούλου, καλώντας τους να συνεργαστούν με κοινό στόχο την αλλαγή της χώρας.

Ο Χ. Δούκας εξήρε το πρόγραμμα του κ. Γερουλάνου, ο οποίος ήρθε τρίτος σε ψήφους. Όσον αφορά την ενδεχόμενη εκλογή του στη θέση του αρχηγού, τόνισε ότι «ο Παύλος θα επιλέξει το ρόλο του στο ΠΑΣΟΚ». Απαντώντας σε επικρίσεις που έχει δεχθεί για την υποψηφιότητά του, ανέφερε: «Έχω δεχθεί τρομακτική επίθεση από την κυβέρνηση, γιατί η δική μου επιλογή είναι επιλογή νίκης και χτυπά το σύστημα Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας σε σχόλιο του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, σχετικά με το 70% των ψηφοφόρων που τον αποδοκίμασε, δήλωσε: «Επειδή είμαστε και οι δύο μηχανικοί, ξέρουμε και καλά μαθηματικά. Η λογική αυτή νομίζω ότι κάνει ένα άλμα. Στην ίδια περίπτωση, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το 80% του είπε ότι κακώς κατέβηκε υποψήφιος; Ή ότι στην προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία του 2021, ένα 65% δεν ήθελε να είμαι υποψήφιος; Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Οι πολίτες ήρθαν στη διαδικασία, μας τίμησαν, επέλεξαν για τον πρώτο γύρο, θα επιλέξουν και στον δεύτερο. Από τη δική μου την πλευρά, είμαι πολύ ευχαριστημένος, τους τιμώ όλους και μαζί θα προχωρήσουμε γιατί πια τα πράγματα έχουν πάρει μία σταθερά ανοδική τροχιά».

Πηγή: naftemporiki.gr