Εκλογές ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Διεκδικήσεις και Στοίχημα Συμμετοχής

Εκλογές ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Διεκδικήσεις και Στοίχημα Συμμετοχής

Άνοιξαν νωρίς το πρωί οι 950 κάλπες για τις εκλογές στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Οι έξι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου διεκδικούν τη θέση του προεδρεύοντος, μετά από μια εσωκομματική ανάδειξη που διήρκεσε 100 ημέρες.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων είναι κρίσιμη για το κόμμα, με όλους τους υποψηφίους να επισημαίνουν ότι η ενεργή συμμετοχή είναι το κλειδί για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια αναμέτρηση με πολλές αβεβαιότητες: μπορεί ο Ανδρουλάκης να επανέλθει στην ηγεσία ή θα έχουμε αλλαγές;

Η διαδικασία ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ, εκτός αν η Επιτροπή εκλογών αποφασίσει παράταση λόγω υψηλής προσέλευσης, ιδιαίτερα στα κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος, καθώς και όποιοι άνω των 16 ετών επιθυμούν να εγγραφούν επί τόπου, υπογράφοντας τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Το κόστος συμμετοχής είναι 3 ευρώ, ενώ οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ. Ως προς τη διαδικασία, οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, όπου θα υποβληθούν σε διαδικασία εγγραφής και στη συνέχεια θα ψηφίσουν ψηφίζοντας μέσω ενός κοινού ψηφοδελτίου, το οποίο περιλαμβάνει τους υποψηφίους σε αλφαβητική σειρά. Αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων, τότε οι δύο πρώτοι θα προχωρήσουν σε επαναληπτική εκλογή στις 13 Οκτωβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr