Εναλλακτική Πρόταση για την Αριστερή Πολιτική στην Ελλάδα

Εναλλακτική Πρόταση για την Αριστερή Πολιτική στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας μιας πειστικής και προγραμματικής πρότασης που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη αριστερή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Δεξιάς, η οποία να βασίζεται στις αρχές της Αριστεράς.

Σχετικά με συνεργασίες, ο Χαρίτσης τόνισε ότι η πολιτική της Αριστεράς μπορεί να νικήσει την πολιτική της Δεξιάς, αρκεί να βασίζεται σε έναν στέρεο προγραμματικό πλαίσιο. Παραδέχτηκε ότι η Αριστερά δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνη της, αλλά μπορεί να συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις, εφόσον υπερισχύσουν σοβαρές προγραμματικές προτάσεις.

Επιπλέον, ανέφερε έξι βασικά σημεία για τον προγραμματικό διάλογο, περιλαμβάνοντας την ενίσχυση του εισοδήματος, τη μηδενική φορολογία στα βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, και την αναγκαία ενίσχυση της υγείας. Αυτές οι προτάσεις βρίσκονται σε συμφωνία με τις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες που διαφαίνονται σήμερα.

Ο Χαρίτσης εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις σύγκλισης ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της αποκλίνουσας πολιτικής του, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο φαίνεται να επικεντρώνεται σε προσωπικές διενέξεις. Επισήμανε τη σπουδαιότητα του ιδρυτικού συνεδρίου της Νέας Αριστεράς που προγραμματίζεται για το Νοέμβριο, το οποίο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επιστροφή της Αριστεράς στην πολιτική σκηνή.

Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Χαρίτσης σημείωσε ότι έχει επιλέξει τη σιωπή τους τελευταίους μήνες και πρόσθεσε ότι η πολιτική του στάση μπορεί να έχει εργαλειοποιηθεί, ευνοώντας άλλες πολιτικές δυνάμεις. Τόνισε επίσης ότι η Νέα Αριστερά θα προχωρήσει αυτόνομα, έχοντας μια ηγετική παρουσία στα πολιτικά πράγματα.

Τέλος, ο Χαρίτσης αντέτεινε ότι οι αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Νέας Αριστεράς, επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες του για την πορεία του κόμματος αυτού και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εξελίξεις αυτές έχουν σταθεί σε σημαντική μορφή επιβεβαίωσης των προηγούμενων θέσεών του.

Πηγή: newsbomb.gr