Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Σημασία της Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Σημασία της Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε το πρωί τη Διατομεακή Μονάδα Μαστού στο Γ. Ν. «Έλενα Βενιζέλου», ενθ emphasizing the importance of high-level public health services. Στο πλαίσιο των δράσεων που λαμβάνουν χώρα κάθε Οκτώβριο για την ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, υπογράμμισε την ανάγκη για ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, τονίζοντας ότι οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην Ευρώπη.

«Η πρόληψη σώζει χιλιάδες ζωές – προτεραιότητα η ενημέρωση», επεσήμανε. Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τον τομέα της πρόληψης και συνέχισε λέγοντας ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως σημείωσε, «το κέντρο μαστού κάνει εξαιρετική δουλειά προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην αείμνηστη Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και το έργο της στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αναφέροντας ότι συμπληρώνονται σε λίγες μέρες τρία χρόνια από τον θάνατό της. Η Διατομεακή Μονάδα Μαστού δέχεται ετησίως 16.000 – 18.000 επισκέψεις για προληπτικό και διαγνωστικό έλεγχο. Ειδική αναφορά έκανε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ευχαριστώντας τους για την αγωνιώδη προσπάθεια τους να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας.

Πηγή: naftemporiki.gr