Επίσκεψη υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης στην Κεφαλονιά για αποκατάσταση φυσικών καταστροφών

Επίσκεψη υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης στην Κεφαλονιά για αποκατάσταση φυσικών καταστροφών

Τις ημέρες 17 και 18 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε την Κεφαλονιά, συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ). Κατά την επίσκεψη, ο κ. Τριαντόπουλος είχε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες και επισκέφθηκε σημαντικά σημεία αποκατάστασης.

Στο Ληξούρι, ο υφυπουργός συνάντησε τον δήμαρχο Γιώργο Κατσίβελη και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και επισκέφθηκε περιοχές όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης από προηγούμενες φυσικές καταστροφές, χάρη σε έκτακτη χρηματοδότηση. Μετά από αυτήν την επίσκεψη, έγινε ανοικτή συνάντηση με κατοίκους των λαϊκών κατοικιών, οι οποίοι είχαν επηρεαστεί από τον σεισμό του 2014. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η μελέτη αποκατάστασης των κατοικιών που είχαν χαρακτηριστεί προσωρινά ακατάλληλες.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η χορήγηση επιδότησης ενοικίου για τους δικαιούχους των λαϊκών κατοικιών έχει επεκταθεί έως το 2027, με στόχο να διευκολυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης και για τις περιπτώσεις των κατοικιών που χρειάζονται ανακατασκευή. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των δικαιούχων ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Επιπλέον, ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών και ενημέρωσε ότι η μελέτη για τις “κίτρινες” κατοικίες έχει ολοκληρωθεί, ενώ δρομολογείται η μελέτη για τις “κόκκινες”.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στην Κεφαλονιά, ο υφυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή, καθώς και άλλους δημάρχους της περιοχής, όπου συζητήθηκαν οι πρόοδοι και τα τρέχοντα ζητήματα στα έργα αποκατάστασης.

Πηγή: naftemporiki.gr