Εξελίξεις και Διαφωνίες ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Εξελίξεις και Διαφωνίες ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπήρξε θέμα αναβολής του Συνεδρίου κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αν και σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις σχετικά με τις ενέργειες του πρώην προεδρεύοντος του κόμματος, κάτι το οποίο οδήγησε στην έκδοση κειμένου αποδοκιμασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, έχει βρεθεί το κατάλληλο μέρος για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, που είναι προγραμματισμένο για τις 8-10 Νοεμβρίου.

Το κείμενο απόφασης αποτελείται από δύο βασικά σκέλη. Το πρώτο σκέλος, που αναφέρεται στις πολιτικές της κυβέρνησης, ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ το δεύτερο σκέλος αποδοκιμάζει τις ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών του, χωρίς να τον κατονομάζει. Πέντε στελέχη, μεταξύ των οποίων οι Ρένα Δούρου και Πάνος Ρήγας, δεν ψήφισαν το δεύτερο σκέλος.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρει ότι η στάση της κυβέρνησης έχει αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών και στη διεθνή θέση της χώρας. Επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει υπέρμαχος του διαλόγου με καθορισμένες κόκκινες γραμμές, στη βάση του διεθνούς δικαίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της χώρας και η ειρήνη στην περιοχή.

Η συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία αποκάλυψε επίσης μια ανησυχία για την πορεία του κόμματος προς το Συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει με υπευθυνότητα και συνέπεια, τηρώντας τις διαδικασίες και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων. Παρά τις προσπάθειες για μη απαρτία στη συνεδρίαση, η Κ.Ε. πραγματοποίησε συνεδρίαση με απαρτία και έλαβε απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Πολιτική Γραμματεία καταδίκασε τα απαράδεκτα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως φραστικές επιθέσεις εναντίον στελεχών και δημοσιογράφων. Τέτοιες ενέργειες χαρακτηρίζονται ως πλήγμα για το κόμμα και δεν θα επιτραπεί η συνέχισή τους.

Σημαντική είναι επίσης η αναφορά στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας που κρίνεται παραπλανητική, καθώς χρησιμοποιεί το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ενδέχεται να έχει ανταγωνιστική διάθεση προς το κόμμα. Επιπλέον, οι αρνητικές αναφορές σχετικά με στελέχη του κόμματος απορρίπτονται ως ανακριβείς και προσβλητικές.

Η Πολιτική Γραμματεία διαβεβαίωσε ότι οι μέλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι υπάλληλοι κανενός και οι προσπάθειες απογοήτευσης και παραίτησης δεν θα εμποδίσουν την ενεργή συμμετοχή των μελών σε εσωκομματικές διαδικασίες.

Πηγή: naftemporiki.gr