Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αγορά εν μέσω προκλήσεων και προσδοκιών

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αγορά εν μέσω προκλήσεων και προσδοκιών

Η πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ, αν και δεν προκάλεσε έντονη αναμονή, έφερε στο προσκήνιο αρκετές σημαντικές εξελίξεις. Ο Παππάς επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα, ανακοινώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να δανειστεί κεφάλαια, ένα γεγονός που σπάει την παράδοση του μηδενικού δανεισμού. Η είδηση αυτή συνοδευόταν από την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ΜΜΕ του.

Πέρα από τις ανακοινώσεις για τον δανεισμό, ο Παππάς άφησε να εννοηθεί ότι ήρθε η ώρα για μια προοδευτική συνεργασία, απευθυνόμενος κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο προετοιμάζεται για εσωκομματικές εκλογές. Αν και οι υποψήφιοι αρχηγοί κρατούν κλειστές τις πόρτες για συνεργασίες, αδημονούν για να προσελκύσουν δυσαρεστημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν και η ανασυγκρότηση αυτής της σχέσης παραμένει αμφίβολη.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής σκηνής, ο Νίκος Παππάς δεν επιβεβαίωσε τις φήμες ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος αλλά φάνηκε να το εξετάζει σοβαρά. Παράλληλα, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι επίσης υποψήφιοι για να αναδειχθούν σε ηγετικά πρόσωπα, με τον τελευταίο να θεωρείται πως μπορεί να έχει απήχηση στο κοινό.

Την ίδια στιγμή, στο χρηματιστήριο επικρατεί ένα αίσθημα μούδιασματος. Παρά τις θετικές προοπτικές που έδωσε ο οίκος Moody’s για το ελληνικό αξιόχρεο, οι αγορές φαίνεται να αναμένουν περισσότερα, όπως την αναβάθμιση της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, γεγονός που δεν προγραμματίζεται για φέτος. Επενδυτές σκανδαλίζονται καθώς οι προσδοκίες τους διαψεύδονται, και οι διαθέσεις τους επηρεάζονται από το συναίσθημα που κυριαρχεί στην αγορά.

Οι φήμες σχετικά με ενδεχόμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις παραμένουν στον αέρα. Ιδιαίτερη προσοχή έχει στραφεί στις κατασκευαστικές εταιρείες Δομική Κρήτης και ΕΚΤΕΡ, οι οποίες επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τις πιστοποιήσεις τους για να συμμετάσχουν σε μεγάλα έργα. Εκφράζεται, μάλιστα, η πιθανότητα εξαγοράς μιας άλλης εισηγμένης εταιρείας που διαθέτει ήδη την απαιτούμενη πιστοποίηση.

Αν και οι προοπτικές και οι φήμες είναι συναρπαστικές, οι πραγματικές εξελίξεις παραμένουν να επιβεβαιωθούν στην πράξη. Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Πηγή: newsbomb.gr