Η Άννα Διαμαντοπούλου προτείνει το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αναγέννηση της Ελλάδας

Η Άννα Διαμαντοπούλου προτείνει το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αναγέννηση της Ελλάδας

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην μεγάλη ευκαιρία που έχει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η επιτυχία του εξαρτάται από την ικανότητά του να μιλήσει για το μέλλον της χώρας. «Η κοινωνία είναι αδιάφορη για τον εσωτερικό μας διάλογο. Νοιάζεται για το αύριο», υπογράμμισε κατά την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Η πρώην υπουργός παρουσίασε ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη περίοδο, με στόχο να ενισχυθεί ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ ως η εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση της χώρας. Επισημαίνοντας τους σύγχρονους τριβές της κυβέρνησης της ΝΔ, η Διαμαντοπούλου ασκούσε έντονη κριτική για την έλλειψη προγραμματισμού. «Η κυβέρνηση ασχολείται κυρίως με την επικοινωνία και έχει εγκαταλείψει κάθε ιδέα σχεδιασμού για το μέλλον», τόνισε.

Η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για τη σημασία της περιφερειακής αποκέντρωσης, αναφέροντας ότι η δημόσια υγεία και η εκπαίδευση έχουν ανάγκη από ισχυρή περιφερειακή αυτονομία για να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες. «Στη μεταρρύθμιση για την παιδεία δίνω τον τίτλο ‘Αριστοτέλης και Τεχνητή Νοημοσύνη’, γιατί πρέπει να συνδυάζονται οι ανθρωπιστικές σπουδές με τις τεχνολογίες», ανέφερε.

Κατά την ομιλία της, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη επαναφοράς της Ελλάδας στο κέντρο των εξελίξεων, προτείνοντας στρατηγικές που θα αποφέρουν εθνικό πλούτο. «Γίνεται να φέρουμε την Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων, να εκσυγχρονίσουμε το πολιτικό μας σύστημα με σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε.

Επιπλέον, περιέγραψε το κοινωνικό της όραμα, σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στα παιδιά και να αντιμετωπίσουμε άμεσα την παιδική φτώχεια. «Κεντρικός μας στόχος πρέπει να είναι η απόλυτη εξάλειψη της παιδικής φτώχειας», δήλωσε η Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η χώρα να αντιμετωπίζει το 30% παιδική φτώχεια.

Η πολιτική και στρατηγική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελεί επίσης προτεραιότητα για εκείνη. «Δεν μπορώ να συμφωνήσω με πολιτικές συμπράξεις που θολώνουν την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, η Άννα Διαμαντοπούλου δεσμεύθηκε να στηρίξει το Κίνημα ανεξαρτήτως της προσωπικής της θέσης, λέγοντας ότι επιθυμεί να συμβάλλει στην επιτυχία των στόχων του κόμματος.

Πηγή: newsbomb.gr