Η Επανεμφάνιση του ΠΑΣΟΚ και οι Προοπτικές για τη Χώρα

Η Επανεμφάνιση του ΠΑΣΟΚ και οι Προοπτικές για τη Χώρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε την ομιλία του στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, τρεις εβδομάδες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Οι πολίτες ζητούν άμεσες και πειστικές λύσεις. Ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα η χώρα, δίνοντας ξανά στους πολίτες προοπτική και ελπίδα», δήλωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε την ανάγκη οι πολίτες να επιλέξουν όχι μόνο τον ηγέτη του κόμματος, αλλά και την κατεύθυνση της επόμενης κυβέρνησης. Υπογράμμισε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ενισχύσει τη δημοκρατική διαδικασία και να ξεφύγει από την προηγούμενη κατάσταση, εστιάζοντας στις προγραμματικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας.

Επίσης, έκανε έναν απολογισμό της θητείας του, αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες του κόμματος και δεσμευόμενος για διορθωτικές ενέργειες εφόσον εκλεγεί ξανά. Ανάλυσε τα λάθη που εντοπίστηκαν αλλά και τις επιτυχίες στην πρόοδο του ΠΑΣΟΚ, που κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του κοντά στο 13%.

Η κριτική του για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν σφοδρή, σημειώνοντας την ανάγκη να σταματήσει η αποτυχημένη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. «Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ανατρέψει αυτή την παρακμή, προτάσσοντας την αξιοκρατία και τη διαφάνεια», συμπλήρωσε.

Για το εσωκομματικό κλίμα, υπογράμμισε πως οι εντάσεις και οι αμφισβητήσεις που εκφράζονται από ορισμένα μέλη του κόμματος ενδέχεται να αποσπάσουν την προσοχή από την πραγματική αποστολή του ΠΑΣΟΚ. Δήλωσε ότι η επιτυχία απαιτεί συνέπεια και σοβαρότητα, και εξέφρασε την αντίθεση του σε τακτικισμούς που μπορεί να βλάψουν την πορεία του κινήματος.

«Διαχειρίσιμος δεν ήμουν και δεν θα γίνω γιατί λογοδοτώ πάντα στον ελληνικό λαό και στα μέλη της παράταξης», κατέληξε, αποσπώντας χειροκρότημα από τα στελέχη που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Πηγή: newsbomb.gr