Η Εσωκομματική Αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ Εντείνονται οι Τακτικές του Στέφανου Κασσελάκη

Η Εσωκομματική Αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ Εντείνονται οι Τακτικές του Στέφανου Κασσελάκη

Στην πρόσφατη του συνέντευξη, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την ίδρυση μιας προσωπικής ιστοσελίδας εθελοντών με τίτλο odikosgmassyriza.gr. Κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να εγγραφούν σε αυτήν, παράλληλα με την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στα στελέχη της πλειοψηφίας που υποστηρίζουν ότι δημιουργεί έναν παραμηχανισμό για την εκμετάλλευση του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ενδεχομένως να προετοιμάζει το έδαφος για ένα μελλοντικό κόμμα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Κασσελάκης δήλωσε ότι «παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι αποδέχεται την πράξη της καθαίρεσής του, ωστόσο θεωρεί ότι θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση του μέχρι την διεξαγωγή του Συνεδρίου. Αμφισβήτησε την απόφαση αποκλεισμού του, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε η απαραίτητη πλειοψηφία και αναφέρθηκε σε 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που ψήφισαν εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι έχουν επαγγελματική σχέση με την Κουμουνδούρου.

Η νέα του κίνηση αιφνιδίασε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, με αρκετούς να την χαρακτηρίζουν πρωτοφανή. Στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής εκτιμούν ότι ο Κασσελάκης στήνει έναν δεύτερο προσωπικό μηχανισμό μέσα στο κόμμα, εκμεταλλευόμενος τις επίσημες δομές.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, υπάρχει ανταλλαγή σκέψεων σχετικά με την πιθανότητα διαγραφής του από το κόμμα, με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη. Ορισμένα μέλη του οργάνου επισημαίνουν ότι η ενέργεια του Κασσελάκη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ωστόσο, η διαδικασία διαγραφής περνά από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει πλειοψηφία με τους υποστηρικτές του, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία πιο περίπλοκη.

Η κατάσταση δείχνει να επιβαρύνεται περαιτέρω από τις ενέργειες του Κασσελάκη. Εάν υποβληθεί νέο αίτημα διαγραφής, με το αιτιολογικό ότι δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, τότε η υποστήριξή του, ακόμη και από τους δικούς του, μπορεί να ξεκινήσει να κλονίζεται.

Η πολιτική εκτίμηση είναι ότι είναι αβέβαιο αν ο Κασσελάκης θα φτάσει στο Συνέδριο του κόμματος. Οι αντίπαλοί του πιστεύουν ότι, καθώς αναγνωρίζει ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος, προχωρά σε κινήσεις για μια «ηρωική έξοδο». Υπάρχει μάλιστα σχετική αίσθηση ότι η Πολιτική Γραμματεία μπορεί να προχωρήσει σε μια απόφαση που να καταδικάζει την «αντικομματική συμπεριφορά» του.

Πηγή: naftemporiki.gr