Η Κίνηση Αντεπίθεσης του Στέφανου Κασσελάκη μετά την Καθαίρεσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Κίνηση Αντεπίθεσης του Στέφανου Κασσελάκη μετά την Καθαίρεσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την ανάκληση του πληρεξουσίου που είχε παραχωρήσει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη την Παρασκευή, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου ο Κασσελάκης κηρύχθηκε τυπικώς έκπτωτος.

Αυτή η κίνηση του Κασσελάκη θεωρείται ως μια προσπάθεια να εμποδίσει τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με οικονομικά ζητήματα. Ο Νίκος Παππάς, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι όλες οι αξιωμάτων είναι ανακλητές, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του προεδρικού αξιώματος, τονίζοντας ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προϋποθέτει εντολές που να μην υπόκεινται σε έλεγχο.

Η πλευρά του Κασσελάκη υποστήριξε ότι, εξαιτίας της απουσίας πληροφοριών από τα όργανα του κόμματος για τις οικονομικές αποφάσεις, δεν μπορεί να φέρει καμία ευθύνη για αυτές. Η ανακοίνωση αυτή υπογράφηκε από τον νομικό σύμβουλο του Κασσελάκη, Χαράλαμπο Πελέκη, και έχει ημερομηνία 15.9.2024.

Πηγές αναφέρουν ότι πριν από την ανάκληση του πληρεξουσίου, ο Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Μαυροκεφαλίδη ρωτώντας ποιος είναι υπεύθυνος για τα διοικητικά και ποινικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μαυροκεφαλίδης απάντησε ότι αυτός είναι υπεύθυνος, εκτός και αν υπογραφόταν πληρεξούσιο για άλλο πρόσωπο. Ο Κασσελάκης, εκφράζοντας την αβεβαιότητά του για τις αποφάσεις που ελήφθησαν, προχώρησε στην ανάκληση.

Πηγή: newsbomb.gr