Η Κλιμάκωση της Πολεμικής Κατάστασης στη Μέση Ανατολή και οι Ευθύνες της Ελληνικής Κυβέρνησης

Η Κλιμάκωση της Πολεμικής Κατάστασης στη Μέση Ανατολή και οι Ευθύνες της Ελληνικής Κυβέρνησης

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι η πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ είναι μια αναμενόμενη αντίδραση στις εγκληματικές ενέργειες του ισραηλινού κράτους, οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Επιβεβαιώνεται η πορεία κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή, που μπορεί να εξελιχθεί σε ακόμη πιο τρομακτικές διαστάσεις εάν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του επιτεθούν στο Ιράν», επισημαίνει ο Περισσός.

Η ανακοίνωση καταγγέλλει την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι στρέφεται όχι μόνο εναντίον άλλων λαών αλλά και κατά του ισραηλινού λαού, ο οποίος μετατρέπεται σε στόχος αντιποίνων. Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι οι αποτρόπαιες ενέργειες του Ισραήλ, όπως οι δολοφονίες ηγετών και οι βομβαρδισμοί, εντείνουν τους ανταγωνισμούς και εγκυμονούν κινδύνους για τους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δέχεται κριτική για τον ρόλο της ως «συνήγορος των Ισραηλινών εγκλημάτων», συμμετέχοντας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια υποστήριξης του Ισραήλ. Το ΚΚΕ αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να συμμετέχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που υποστηρίζει το Ισραήλ στην επιθετικότητά του κατά των παλαιστινιακών εδαφών και του Λιβάνου.

Απαιτείται άμεση απομάκρυνση της ελληνικής φρεγάτας από την Ερυθρά Θάλασσα, πράγμα που θα προστατεύσει την ελληνική ομάδα από τις πολεμικές συνέπειες. Το κόμμα καλεί στην αποκήρυξη κάθε στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ισραηλινή κυβέρνηση και στην απομάκρυνση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ζητώντας επίσης τη διακοπή λειτουργίας των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.

Το ΚΚΕ καταλήγει ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και να μην επιτρέψουν να γίνουν «κρέας στα κανόνια» των ιμπεριαλιστών, αγωνιζόμενοι ενάντια στο σύστημα που δημιουργεί φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Πηγή: naftemporiki.gr