Η Κρίσιμη Στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ και οι Προτάσεις του Σωκράτη Φάμελλου

Η Κρίσιμη Στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ και οι Προτάσεις του Σωκράτη Φάμελλου

«Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον προγραμματισμό της επόμενης ημέρας του κόμματος», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Υπογράμμισε πως η πολιτική δεν είναι μόνο υποθέσεις και ότι η σημερινή κατάσταση είναι δύσκολη και απαιτεί προβληματισμό. «Δεν μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος από την εσωκομματική κρίση. Η πρόταση που είχα καταθέσει και άλλοι σύντροφοι υποστήριξαν, ήταν να προσφύγουμε στη βάση του κόμματος, χωρίς καμία μομφή, καθώς η κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοβαρή», πρόσθεσε.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε επίσης στα λάθη της ηγεσίας, εκφράζοντας την ανάγκη για αλλαγές στο επίπεδο αυτό, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητος στην ελληνική κοινωνία, καθώς δεν μπορεί κανένα άλλο κόμμα του προοδευτικού χώρου να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται», ανέφερε.

Για τη δική του υποψηφιότητα, τόνισε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει μια εναλλακτική επιλογή, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τη χώρα. «Το συνέδριο είναι κρίσιμο. Σκοπός μου είναι να προσελκύσω παλιούς και νέους φίλους στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συζητήσουμε για το μέλλον του κόμματος και όχι μόνο για το πρόσωπο του προέδρου», ανέφερε.

Ο Φάμελλος σχολίασε και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια προηγούμενων συνεδριάσεων, εκφράζοντας την επιθυμία να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να υπάρχει ενότητα. «Είμαι με την ομάδα, με το ‘εμείς’», κατέληξε, επισημαίνοντας τη σημασία της συλλογικότητας.

Πηγή: naftemporiki.gr