Η Πολιτική Σκηνή στην Ελλάδα και η Στρατηγική Επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ

Η Πολιτική Σκηνή στην Ελλάδα και η Στρατηγική Επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ

Με την Κουμουνδούρου να βιώνει καθημερινές αναταραχές και ανακατατάξεις, η πολιτική σκηνή δείχνει να ανακτά τη παλαιότερη εικόνα του διπόλου. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πλέον το ΠΑΣΟΚ ως τον κύριο αντίπαλο της, αν και και οι δύο πλευρές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει αρχίσει να «μπαχαλοποιείται» κατά δήλωση στελεχών του.

Στο ΠΑΣΟΚ, οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη ετοιμάζουν μια σκιώδη κυβέρνηση, με τον Παύλο Γερουλάνο να αναλαμβάνει τον ρόλο του «τσάρου» Οικονομίας. Η Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο, ενώ οι συνεργάτες του Ανδρουλάκη θα συμμετέχουν σε τακτικές συναντήσεις για τη χάραξη στρατηγικής.

Την ώρα που ο Ανδρουλάκης ετοιμάζεται για τον «πρωινό καφέ» με τους συνεργάτες του, ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει μια εκδήλωση για την ακρίβεια στις 22 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή πολιτικών και οικονομολόγων. Όλοι αναμένουν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, η οποία αναμένεται να περιέχει μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και την αναταραχή που επικρατεί, σημειώνοντας ότι η διαδικασία εκλογής των ηγετικών στελεχών του κόμματος δεν εκπλήσσει τους γνωρίζοντες, ενώ η κυβέρνηση αναμένει από το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει κοστολογημένες προτάσεις αντί να παραμένει στην κατηγορία της άρνησης.

Αναμένοντας να ανοίξει συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει ευρύτερες συναινέσεις. Την ίδια στιγμή, οι επιχειρηματικές εξελίξεις εξελίσσονται, με την επιστροφή της οικογένειας Μπενρουμπή στον αφρό της επιχειρηματικής επικαιρότητας και το συμφωνία πώλησης του 70% της εταιρείας τους στον Όμιλο Quest.

Στο πλαίσιο των επιχειρηματικών εξελίξεων, ξεχωρίζει και η άνοδος της μετοχής της Attica Bank, η οποία δείχνει αυξανόμενο ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα, προαναγγέλλοντας μια θετική πορεία για το μέλλον της τράπεζας. Ο Εξάρχου, γνωστός για την «αναγέννηση» της Intrakat, φέρει προσδοκίες για την Attica Bank που μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα αντίστοιχο success story.

Πηγή: naftemporiki.gr