Η Συνέντευξη του Χάρη Δούκα για το Μέλλον του ΠΑΣΟΚ και την Αυτοδιοίκηση

Η Συνέντευξη του Χάρη Δούκα για το Μέλλον του ΠΑΣΟΚ και την Αυτοδιοίκηση

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας, στον απόηχο του debate των έξι υποψηφίων για την ηγεσία. Σχολιάζοντας το χθεσινό debate, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βγήκε κερδισμένο από τη διαδικασία, τονίζοντας ότι οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Υπογράμμισε ότι όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στην παράταξη και ότι αυτή έχει ιστορική ευθύνη να αποτελέσει ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φθορά, η οποία δεν μπορεί να αναστραφεί. Επίσης, δήλωσε ότι χρειάζεται να αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης για να παραχθούν λιγότερες αδικίες και να γίνουν περισσότεροι οι πολίτες που ωφελούνται.

Εξέφρασε τη θέση του πως μπορεί ένας δήμαρχος να είναι και υποψήφιος πρόεδρος, επισημαίνοντας τη σύνδεση μεταξύ του τοπικού και εθνικού επιπέδου. Ανέφερε επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης.

Σχετικά με τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων, υποστήριξε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις για την κοινωνική στέγη και τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. Είπε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας στους τομείς της παιδείας και της υγείας.

Ο Δούκας τόνισε επίσης τη σημασία της ομάδας και της συλλογικής δουλειάς, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να απευθυνθεί και να ενσωματώσει περισσότερους πολίτες, προκειμένου να επαναστατήσει εναντίον της αποξένωσης που έχει νιώσει το εκλογικό σώμα. Όπως δήλωσε, «το ΕΓΩ τελείωσε, το ΕΜΕΙΣ κάνει τη διαφορά».

Πηγή: naftemporiki.gr