Ημέρα Κάλπης για το ΠΑΣΟΚ και οι Στρατηγικές Συνεργασίας των Υποψηφίων

Ημέρα Κάλπης για το ΠΑΣΟΚ και οι Στρατηγικές Συνεργασίας των Υποψηφίων

Μία ημέρα πριν από τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, οι εκτιμήσεις σχετικά με την έκβαση της αναμέτρησης μεταξύ των τεσσάρων κυριότερων υποψηφίων παραμένουν αβέβαιες. Η συμμετοχή του κόσμου θα είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα, καθώς αναμένεται να κρίνει ποιοι θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα προχωρήσουν στον τελικό γύρο την επόμενη Κυριακή. Οι υποψήφιοι κάνουν λόγο για μια ενδεχόμενη συμμετοχή που θα ξεπεράσει τους 270.000 ψηφοφόρους, που συμμετείχαν στις περασμένες εκλογές, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις να προσδιορίζουν τον πήχη στις 400.000.

Η αναμέτρηση του ΠΑΣΟΚ ξεχωρίζει για την πολιτισμένη του διάσταση, σε αντίθεση με τις έντονες αντιπαραθέσεις που παρατηρούνται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτο είναι πως, παρά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, η τοποθέτησή του για πιθανές συνεργασίες με δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς παραμένει στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με συνεργασίες, ενώ αποφεύγει να προχωρήσει σε συναντήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην αντίθετη κατεύθυνση κινείται ο Χάρης Δούκας, ο οποίος αποκλείει κάθε μορφή συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και ζητά καθαρές θέσεις από τους άλλους υποψηφίους.

Από την άλλη πλευρά, η Άννα Διαμαντοπούλου έχει δηλώσει ξεκάθαρα την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε συνεργασία, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα πορευθεί αυτόνομα στις εκλογές. Στον αντίποδα, ο Παύλος Γερουλάνος δείχνει θετικός σε συνεργασίες, κυρίως σε εθνικά θέματα, αν και επισημαίνει τη σημασία της πολιτικής κατεύθυνσης που θα επιλέξει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Τα προγνωστικά δείχνουν τέσσερις από τους έξι υποψηφίους να διακρίνονται: Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, με τον Μιχάλη Κατρίνη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου να ακολουθούν. Τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο τόσο στον δεύτερο γύρο όσο και στην κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον.

Πηγή: naftemporiki.gr