Καταδίκη των Ισραηλινών Βομβαρδισμών και Κάλεσμα για Ειρηνική Λύση στο Παλαιστινιακό Ζήτημα

Καταδίκη των Ισραηλινών Βομβαρδισμών και Κάλεσμα για Ειρηνική Λύση στο Παλαιστινιακό Ζήτημα

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, πλήττουν νοσοκομεία και υποδομές στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του Λιβάνου, περιλαμβανομένης της Βηρυτού. Επιπλέον, εκφράζει την αντίθεσή της στον βομβαρδισμό του Τελ Αβίβ από το Ιράν, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στη διατήρηση του φαύλου κύκλου της βίας σε μια περιοχή με υπερεξοπλισμένα κράτη και πυρηνικά όπλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επισημαίνει ότι προϋπόθεση για την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή είναι η δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Επαναλαμβάνει τη θέση του για την ανάγκη επανεκκίνησης των συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με στόχο τη δημιουργία δύο κρατών που θα συνυπάρχουν ειρηνικά, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα να είναι η πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.

Στηρίζει τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί persona non grata από την κυβέρνηση Νετανιάχου. Επιπλέον, καλεί την ΕΕ να παρέμβει άμεσα ώστε να σταματήσει η ισραηλινή κυβέρνηση να σπρώχνει την περιοχή σε γενικευμένο πόλεμο με τη συμμετοχή του Ιράν. Τέλος, ενθαρρύνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εγκαταλείψει την επικίνδυνη στάση του προκεχωρημένου φυλακίου και να αναλάβει, σε συνεργασία με άλλες χώρες, ειρηνικές πρωτοβουλίες για άμεση εκεχειρία, ειδικά ενόψει της ανάληψης της μη μόνιμης θέσης του ΣΑ του ΟΗΕ.

Πηγή: naftemporiki.gr