Καταγγελία Θανάση Θεοχαρόπουλου κατά Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία Θανάση Θεοχαρόπουλου κατά Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησε τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα συλλογικά μας όργανα δέχθηκαν εξώδικο και απειλή με εισαγγελικές αρχές από τον πρώην πρόεδρο. Ο Κασσελάκης δήλωσε ότι το παίρνει πίσω, αλλά καλώς το έκανε. Ταυτόχρονα, έχει μιλήσει για εκτροπή, κουκούλες και διαπλοκή στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος να αποδεχτεί τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, αυτοαναγορευόμενος ως πρόεδρος, παρά τη μομφή που τον έθεσε εκτός».

«Εάν οποιοσδήποτε ζητούσε σήμερα να είναι υποψήφιος κατηγορώντας το κόμμα για διαπλοκή και εκτροπές, αποστέλλοντας εξώδικα και απειλώντας με εισαγγελικές αρχές, θα δεχόμασταν την υποψηφιότητά του; Η απάντηση είναι προφανώς ‘όχι’», τόνισε ο Θεοχαρόπουλος.

Επίσης, κατηγόρησε τους υποστηρικτές του Κασσελάκη ότι προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη διαδικασία διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχει απαρτία, κάτι που χαρακτήρισε «υπονόμευση των δημοκρατικών λειτουργιών του κόμματος». Κατήγγειλε ότι αυτές οι ενέργειες προήλθαν από την αποτυχία τους να αποκτήσουν πλειοψηφία και ότι δεν θα πρέπει να συνεχίζονται τέτοιες πρακτικές, οι οποίες δεν σχετίζονται με την Αριστερά και τον δημοκρατικό χώρο.

«Παράλληλα, τις προηγούμενες μέρες παρατηρήσαμε μηνύματα για κινητοποιήσεις έξω από την Κεντρική Επιτροπή, ακόμα και τον ίδιο τον Κασσελάκη να καλεί κόσμο να συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του Συνεδρίου, λες και οι Κ.Ε. και τα συνέδρια είναι αρένες μάχης. Είναι απαραίτητο να σταματήσει αυτός ο κατήφορος», κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr