Κρίσιμη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με Προβλήματα Απαρτίας

Κρίσιμη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με Προβλήματα Απαρτίας

Με καθυστέρηση 2,5 ωρών ξεκίνησε τελικά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα μέλη που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αν και παρόντα στην αίθουσα, αρνούνταν να παραλάβουν τα καρτελάκια τους για να “μπλοκάρουν” τη διαδικασία. Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκεται πρόταση για αποκλεισμό του Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος, εξαιτίας παλαιότερων δηλώσεών του που αφορούν στη “διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ” και την άρνησή του να αποδεχθεί αποφάσεις των οργανών του κόμματος.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ότι «η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει κανονικά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα απαρτίας». Υπογράμμισε ότι η απαρτία έχει διαπιστωθεί και τόνισε την περιφρόνηση ορισμένων μελών προς τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να αυτοπροστατευθεί από τις υπονομευτικές ενέργειες.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν διαγραφές ή αποκλεισμοί του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Μαντζουράνης απάντησε ότι ακούει για πρώτη φορά κάτι τέτοιο. Πηγές της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής ανέφεραν ότι η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, παρόλο που η πλευρά Κασσελάκη επιχείρησε να τη σαμποτάρει με την αποχή της. Η καταγγελία αυτή έρχεται σε συνέχεια συνθημάτων για την αμεσότητα και αποτελεσματικότητα της δημοκρατικής διαδικασίας, που προγραμματίζεται στις συνεδριάσεις αυτές, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του κόμματος.

Πηγή: naftemporiki.gr