Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντιτάσσει ότι ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος «στις εσωκομματικές συμπληγάδες της Νέας Δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι το φιλελεύθερο προφίλ του είναι εντελώς ψευδεπίγραφο.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Μητσοτάκης, αντί να προσφέρει μια πλήρη ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες στον προκάτοχό του Αντ. Σαμαρά, αναφερόμενος στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, επικρίνει την κυβέρνηση για την απουσία ευθυνών σχετικά με τη ρητορική των κομμάτων της άκρας Δεξιάς για το μεταναστευτικό, ενώ κατά τη θητεία του σημειώθηκαν τραγωδίες όπως αυτή της Πύλου, αλλά και πρόσφατα στην Κω με θύματα γυναίκες και βρέφη.

Δηλώνει επίσης ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «καινοτόμα» την ιδέα των κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών, καλώντας μας μάλιστα να σκεφτούμε «έξω από το κουτί». Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει την ανευθυνότητα του Μητσοτάκη, ο οποίος απέδωσε τις υπέρογκες χρεώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφεύγοντας έτσι τις ευθύνες του.

Πηγή: naftemporiki.gr