Μαζί ξαναχτίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Σωκράτης Φάμελλος στην Λάρισα

Μαζί ξαναχτίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Σωκράτης Φάμελλος στην Λάρισα

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε πρόσφατα τη Λάρισα στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας. Σε ομιλία του στη θεσσαλική πόλη, υπογράμμισε τη σημασία της περιφερειακής ανάπτυξης και τις σοβαρές καταστροφές που υπήρξαν στη Θεσσαλία. «Είναι συμβολικό ότι ξεκινάω με εκδήλωση στη Λάρισα», δήλωσε ο κ. Φάμελλος, αναφέροντας ότι «η παρουσία σας είναι απόδειξη ότι αλλάζουμε σελίδα».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο κ. Φάμελλος επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου είχε συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους γιατρούς. Σημαντικές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν για τα προβλήματα υποστελέχωσης, τις συνθήκες ασθενών και την έλλειψη πόρων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ασθενείς, όπως και τους μαθητές, ως πελάτες. Η δημόσια υγεία είναι καθολικό δικαίωμα και μια ισχυρή πολιτεία πρέπει να το εξασφαλίσει», επισήμανε.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος πρόεδρος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα όπως οι αποζημιώσεις στους πληγέντες των φυσικών καταστροφών, η αποκατάσταση των ζημιών και η αντιπλημμυρική προστασία. Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την καταστροφή του Daniel για την οποία η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες» και επεσήμανε την αδιαφάνεια που επικρατεί στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Στην ομιλία του, απηύθυνε κάλεσμα για «άνοιγμα των Οργανώσεων» και για διάλογο μέσα στο κόμμα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι ενέργειες για να δημιουργηθεί μία αίσθηση συλλογικότητας και προοπτικής. «Στην Αριστερά έχουμε έρθει για να φτιάχνουμε, για να δημιουργούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: naftemporiki.gr