Νέες Πολιτικές Κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για την Ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ

Νέες Πολιτικές Κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για την Ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ

Αφού απόλαυσε τα επινίκια και έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές του με βουλευτές και στελέχη, ο Νίκος Ανδρουλάκης προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις του. Η επιλογή του νέου αρχηγού έχει δημιουργήσει θετικές προοπτικές για το ΠΑΣΟΚ σε μια συγκυρία που είναι ιδανική για το κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί και αντιμετωπίζει εσωτερικές εντάσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σημάδια αποσύνθεσης. Η πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO δείχνει το ΠΑΣΟΚ να κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με αυξημένα ποσοστά.

Τη Δευτέρα, ο Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις αλλαγές στο κόμμα, καθώς και τις νέες τοποθετήσεις στο κοινοβουλευτικό σχήμα την Τρίτη. Την περασμένη εβδομάδα είχε επικοινωνία με αρκετούς βουλευτές, στο πλαίσιο του απαιτούμενου ανασχηματισμού των τομεαρχών. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός σχήματος που θα λειτουργεί ως «σκιώδης κυβέρνηση», παρακολουθώντας τις δραστηριότητες των υπουργείων και ασκώντας πίεση στους υπουργούς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συγκροτήσει πολιτικό κέντρο, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου, και θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Παράλληλα, θα συμβαδίζει καθημερινά με το επικοινωνιακό του επιτελείο, τον εκπρόσωπο Τύπου και άλλους ειδικούς, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις.

Αναμένονται και κάποιες αλλαγές στις θέσεις του κόμματος, όπως η αντικατάσταση της Ευαγγελίας Λιακούλη από τη θέση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αντίθετα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα παραμείνει στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Έχουν προγραμματιστεί και ραντεβού με τον πρωθυπουργό, καθώς οι συνεργάτες του Ανδρουλάκη επισημαίνουν τη σημασία της επικοινωνίας μεταξύ θεσμικών προσώπων. Είναι κρίσιμο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει το δυναμικό του κόμματος, προκειμένου να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση και να πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο τρόπος που το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει ή όχι προς την Αριστερά και την Κεντροαριστερά θα κρίνει και την ικανότητα του Ανδρουλάκη να διεκδικήσει αυτή την πρόκληση.

Πηγή: naftemporiki.gr