Νέες Υποψηφιότητες για την Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με Νικόλα Φαραντούρη στο Προσκήνιο

Νέες Υποψηφιότητες για την Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με Νικόλα Φαραντούρη στο Προσκήνιο

Ο Νικόλας Φαραντούρης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενδέχεται να ανακοινώσει τη υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος ακόμα και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση θα γίνει μέσω βίντεο που θα δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα. Μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη, είχε αρχίσει να διερευνά το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας, προσεγγίζοντας συνεργάτες για τον σχηματισμό του επιτελείου του. Για την ώρα, φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει και τη συγκέντρωση υπογραφών, ενώ γίνεται αποδέκτης εισηγήσεων από μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος.

Ο κ. Φαραντούρης είχε καλή παρουσία στις ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας 140.000 ψήφους, ενώ είχε επίσης θετική επίδοση στις βουλευτικές εκλογές στη μονοεδρική εκλογική περιφέρεια της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που στοχεύει στην ενίσχυση της διαδικασίας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής εικόνας του κόμματος.

Η διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενδιαφέρουσα, με υποψηφιότητες από άλλους σημαντικούς πολιτικούς, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος που έχει επίσης εκφράσει την πρόθεσή του να ηγηθεί. Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την πλευρά του, τονίζει ότι «είμαι εδώ», και αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του σύντομα, πιθανόν την Πέμπτη. Την ίδια ώρα, ο Απόστολος Γκλέτσος ενδιαφέρεται επίσης για την ηγεσία, αυξάνοντας τον αριθμό των υποψηφίων.

Μέχρι την 24η Οκτωβρίου, οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς οι πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε διαδικασία διαμόρφωσης. Καθώς ο Νίκος Παππάς έχει δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία, οι φήμες γύρω από την Ρένα Δούρου έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στα κομματικά παρασκήνια. Πηγή: naftemporiki.gr