Νικόλας Φαραντούρης Υποψήφιος Για την Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με Έμφαση στη Σοβαρότητα και την Πολιτικότητα

Νικόλας Φαραντούρης Υποψήφιος Για την Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με Έμφαση στη Σοβαρότητα και την Πολιτικότητα

Ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα». Σε συνέντευξή του, εξήγησε ότι η απόφασή του προήλθε από προσεκτική σκέψη και αίσθημα ευθύνης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σοβαρότητας και του πολιτικού ήθους στη διαδικασία. “Η διάθεσή μου να δώσω ένα παρόν σε μια διαδικασία που αξίζει σοβαρότητας και πολιτικότητας, είναι καθοριστική για ένα κόμμα που πρέπει να ηγηθεί ξανά στο δημόσιο βίο”, είπε.

Αναφερόμενος στους ρόλους των κομμάτων και των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή, τόνισε ότι αυτά υπάρχουν για να εξυπηρετούν την κοινωνία και όχι για προσωπικό όφελος. “Ο ρόλος ενός κόμματος είναι να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δεν είμαστε εδώ για να αλλάζουμε θέσεις ή να απολαμβάνουμε θώκους”, επισήμανε.

Ο κ. Φαραντούρης αντέτεινε ότι η πολυδιάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί έναν ενωτικό ηγέτη και δήλωσε ότι θεωρεί την εμπειρία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε σημαντικές θέσεις ευθύνης, ικανή να τον καταστήσει κατάλληλο για την ηγεσία της παράταξης. “Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω έναν κεντρομόλο ρόλο σε ένα κόμμα που έχει ανάγκη σταθερότητας και ενότητας”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία ενός δημόσιου διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων, ζητώντας να διεξαχθεί debate ώστε να παρουσιαστούν οι θέσεις και τα σχέδιά τους. “Αυτό δεν είναι απλώς μια τηλεμαχία, αλλά μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση. Ελπίζω ότι όλοι οι υποψήφιοι θα αποδεχτούν αυτό το αίτημα”, κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr