Νικόλας Φαραντούρης Υποψήφιος για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με Όραμα Ενότητας και Συσπείρωσης

Νικόλας Φαραντούρης Υποψήφιος για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με Όραμα Ενότητας και Συσπείρωσης

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Κεντρική Επιτροπή κατέθεσε ο Νικόλας Φαραντούρης, συνοδεύοντας την από 34 υπογραφές μελών της ΚΕ και το πόθεν έσχες του. «Πρέπει να επικρατήσει η ενότητα, η συγκράτηση και κυρίως η αίσθηση ευθύνης απέναντι σε μία ιστορική παράταξη της θυσίας και της προσφοράς», δήλωσε.

Ο κ. Φαραντούρης παρουσίασε ένα πρόγραμμα 10 σημείων, που αφορά ζητήματα όπως το δημογραφικό, τη λειτουργία της αγοράς, τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καθώς και τις σύγχρονες προκλήσεις στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον. «Τα κόμματα δεν είναι υπηρέτες των προέδρων τους», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η ηγεσία, τα μέλη και τα όργανα πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά.

Ανέφερε ότι η αποδοχή της απόφασης για μομφή δεν είναι προϋπόθεση για κάθε υποψηφιότητα, και τόνισε ότι «ένα συγκροτημένο κόμμα, και ειδικά ένα κόμμα της αριστεράς, έχει ένα τρίπτυχο μελών, οργάνων, ηγεσίας». Υπογράμμισε ότι χωρίς την ενότητα και τη συσπείρωση, το κόμμα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις.

«Εγώ είμαι εδώ, όπως και οι άλλοι συνυποψήφιοι, για να υπηρετήσουμε το όραμα της διακυβέρνησης, της συσπείρωσης και όχι του διχασμού», δήλωσε, καταλήγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηγηθεί των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας. «Αυτή νομοτελειακά πρέπει να είναι η αποστολή του».

Πηγή: naftemporiki.gr