Νίκος Δένδιας Ομιλεί για την Στρατηγική Σημασία των Κυθήρων και τις Κυριαρχικές Δικαιωμάτων της Ελλάδας

Νίκος Δένδιας Ομιλεί για την Στρατηγική Σημασία των Κυθήρων και τις Κυριαρχικές Δικαιωμάτων της Ελλάδας

Μήνυμα τόσο εντός όσο και εκτός της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος έμμεσα στα σενάρια που τον θέλουν πιθανό υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα Κύθηρα, απαντώντας σε χαιρετισμό του Δημάρχου, δήλωσε: «οι πολιτικοί δεν εξορίζονται πλέον. Ο ελληνικός λαός, όταν κρίνει ότι δεν τους υπηρετούν, τους στέλνει στο σπίτι τους, και πολύ καλά πράττει». Επίσης, προσέθεσε με χιούμορ ότι αν έπρεπε να εξοριστεί, θα ήθελε να τον στείλουν στα Κύθηρα.

Ο Υπουργός συμμετείχε σε εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης των Κυθήρων από τα γερμανικά στρατεύματα το 1944, όπου υπογράμμισε τη στρατηγική γεωπολιτική θέση των Κυθήρων, σημειώνοντας πως βρίσκονται ανάμεσα στο Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο έλεγχος της θαλάσσιας περιοχής γύρω από τα Κύθηρα εξασφαλίζει την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η παρουσία του Νίκου Δένδια στα Κύθηρα έρχεται μετά την πρόσφατη συνάντηση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, όπου έγινε η εντολή στους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επίλυση θεμάτων που αφορούν την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι «τα νησιά μας είναι θεμέλιο της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτά τα δικαιώματα, τα οποία είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ιστορίας της.

Ο κ. Δένδιας παρέστη σε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων που τέλεσαν δυο Μητροπολίτες και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Απελευθέρωσης Λιμένα Καψαλίου, μετά από επιμνημόσυνη δέηση. Παρόντες ήταν επίσης μέλη της Βουλής, τοπικοί φορείς, καθώς και πολίτες, επιδεικνύοντας τη σημασία της εκδήλωσης για την τοπική κοινωνία.

Πηγή: naftemporiki.gr