Ο Χάρης Δούκας αναδεικνύει την ανάγκη για νέα Αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις επερχόμενες εκλογές

Ο Χάρης Δούκας χαρακτήρισε τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου «κοινωνικό και πολιτικό ορόσημο» κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή. Υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών και της εκλογικής διαδικασίας, η οποία θα κρίνει αν η δημοκρατική παράταξη θα επανακαταλάβει τη θέση της ως πρωταγωνίστρια. «Δεν έχουμε δικαίωμα να φέρουμε κατώτερα από τις περιστάσεις», δήλωσε.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε επίσης την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα και για τον τρόπο που η σοσιαλδημοκρατία έχει αποτύχει όταν ενσωματώθηκε στις πολιτικές λιτότητας. Αντιθέτως, όπου προέβαλε αντίσταση και έδρασε ενάντια σε δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τη δημόσια περιουσία, η σοσιαλδημοκρατία πέτυχε. «Αυτή τη σοσιαλδημοκρατία θέλουμε και πρέπει να υπηρετήσουμε αταλάντευτα», ανέφερε.

Επιπλέον, ο κ. Δούκας έκανε αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές συνθήκες και την κριτική του προς τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία με χαμηλές προσδοκίες. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η κοινωνία απομακρύνεται από τον κ. Μητσοτάκη καθημερινά.

Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι χρονική στιγμή ευκαιρίας ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει και πάλι πλειοψηφικό και να κυβερνήσει. «Με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε; Με όλους μαζί, δεν γίνεται», δήλωσε, τονίζοντας ότι η κατεύθυνση της χώρας πρέπει να αλλάξει.

Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία αλλαγής και να δουλέψουν προς ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους πολίτες. «Αυτός ο Οκτώβρης θα γίνει η αφετηρία της νέας Αλλαγής. Όλοι μαζί! Ενώνουμε δυνάμεις. Όλοι μαζί, όλες οι γενιές», κατέληξε.

Πηγή: newsbomb.gr