Πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών και την προανακριτική επιτροπή

Πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών και την προανακριτική επιτροπή

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα εργαλειοποίησης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, προκειμένου να αποφύγει τα πολιτικά του αδιέξοδα. Αυτή η αντίδραση προκύπτει από την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το εν λόγω δυστύχημα.

Οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη από μια τραγωδία που ερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Αναφέρουν ότι η νέα αυτή απόπειρα να εκμεταλλευτεί την υπόθεση στερείται νομικής και ουσιαστικής βάσης, την χαρακτηρίζουν ως ένα “πυροτέχνημα” που αποσκοπεί στο να αποκρύψει τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, τονίζουν ότι θα καθορίσουν την απάντησή τους όταν υπάρξει επίσημο αίτημα και σημειώνουν με απορία το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, ένας πολιτικός που έχει καταδικασθεί αμετάκλητα με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, προτίθεται να καταθέσει αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Πηγή: naftemporiki.gr