Πρόστιμο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Αντίκτυποι στην Ιδιωτικότητα των Πολιτών

Πρόστιμο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Αντίκτυποι στην Ιδιωτικότητα των Πολιτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πρόσφατα την επιβολή προστίμου ύψους 150.000 ευρώ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για ζητήματα που σχετίζονται με τις νέες ταυτότητες. Η Αρχή εντόπισε σοβαρές ελλείψεις στην ενημέρωση που παρέχεται στους πολίτες και διαπίστωσε καθυστερήσεις στην απαιτούμενη εκτίμηση αντικτύπου σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση «κινείται με πρακτικές περασμένων δεκαετιών» και πως αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι «επιτελικό κράτος», αφού δεν προστατεύει τους πολίτες, όπως επιβεβαιώνει και η Αρχή. Αναφέρεται επίσης ότι η κυβέρνηση απέτυχε να απαντήσει σε ερωτήματα που υπέβαλαν πολίτες και ότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες στην Αρχή σχετικά με την αποστολή ενημερωτικών εγγράφων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν προσεκτικοί και να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στην ιδιωτικότητα και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, επισημαίνοντας την ανάγκη για πρόνοια απέναντι σε μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει να εγγυηθεί αυτά τα δικαιώματα.

Πηγή: naftemporiki.gr