Σημαντικές Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για Οικονομία, Υγεία και Εκπαίδευση στην Κυριακάτικη Ανασκόπηση

Σημαντικές Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για Οικονομία, Υγεία και Εκπαίδευση στην Κυριακάτικη Ανασκόπηση

Επανέρχεται στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη θερινή ανάπαυλα. Στη σημερινή του ανάρτηση, ο πρωθυπουργός τονίζει τη σημασία των δράσεων που επιδιώκουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ανάμεσα στα θέματα που θίγει, είναι ο οικονομικός μετασχηματισμός της χώρας και οι παρεμβάσεις στην κοινωνική πολιτική. Αναφέρεται σε ένα σχέδιο 45 σημείων που παρουσίασε στη ΔΕΘ, το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένα μέτρα, όπως οι 12 αυξήσεις αποδοχών και οι 12 μειώσεις φόρων, με στόχο την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος. Επιπλέον, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης του νοικοκυριού, όπως δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο και προγράμματα για τη στήριξη της στέγης.

Ο Μητσοτάκης αναφέρει συγκεκριμένα προγράμματα για τη στήριξη οικογενειών και ανακοινώνει τη δημιουργία ενός ειδικού παρατηρητηρίου για το δημογραφικό. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην αναγνώριση της τρίτεκνης ιδιότητας και στην ενίσχυση επιδομάτων για τις οικογένειες.

Στην Παιδεία, η κυβέρνηση προχωρά σε 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και στην εφαρμογή ενός δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου για μαθητές. Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» έχει ως στόχο την ανακαίνιση σχολείων σε όλη τη χώρα.

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα είναι η βελτίωση της αγοράς εργασίας μέσω της ψηφιακής κάρτας εργασίας, που επεκτείνεται και στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο πεδίο της στήριξης της στέγης, η κυβέρνηση σχεδιάζει το πρόγραμμα “Σπίτι Μου”, που θα προσφέρει χαμηλότοκα δάνεια σε νέους και ζευγάρια, ενώ θεσμοθετεί και κίνητρα για την ενοικίαση ακινήτων.

Η αναφορά στον αθλητισμό τονίζει τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και την ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια εντός και εκτός γηπέδων.

Αυτή είναι η σημερινή ενημέρωση από την κυβέρνηση, με τον Μητσοτάκη να υπόσχεται συνέχεια των προσπαθειών για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής.

Πηγή: newsbomb.gr