Σημαντικές Συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Σημαντικές Συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της 79ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σήμερα, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει στο Δείπνο Εργασίας Υπουργικού Επιπέδου για τη Μέση Ανατολή, όπου αναμένονται συμμετοχές από Άραβες και Ευρωπαίους Υπουργούς Εξωτερικών.

Αύριο, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα παρευρεθεί στην Υπουργική Συνάντηση της άτυπης ομάδας Φίλων των Δυτικών Βαλκανίων, μαζί με τους Υπουργούς Εξωτερικών της περιοχής. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Ένα από τα σημαντικά σημεία της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Andrii Sybiha.

Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο υπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βολιβίας, της Βόρειας Μακεδονίας, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, εν όψει της διετούς θητείας της Ελλάδας (2025-2026) ως εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα συμμετάσχει στο Δείπνο Εργασίας Υπουργικού Επιπέδου που θα έχει ως στόχο το συντονισμό των δράσεων των εκλεγμένων και νεοεκλεγέντων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: naftemporiki.gr