Σημαντική Συνάντηση για τα Δυτικά Βαλκάνια υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι

Σημαντική Συνάντηση για τα Δυτικά Βαλκάνια υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι

Στις 10-11 Οκτωβρίου, στο Κοινοβούλιο της Σερβίας, θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι η Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τις εργασίες της Επιτροπής, κατά τη διάρκεια των οποίων αναμένεται να τονίσει την κρισιμότητα του σεβασμού των διεθνών συμφωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες θα ξεκινήσουν επίσης με την παρέμβαση του πρωθυπουργού και της προεδρεύουσας της Βουλής της Σερβίας, καθώς και τη συμμετοχή βουλευτών από χώρες-μέλη, κυρίως από τα Δυτικά Βαλκάνια. Ο κ. Τσίπρας επισημάνει τη σημασία που έχει ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών ως προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Επιπλέον, θα αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας στην οικονομία, την ενέργεια, καθώς και η προώθηση μιας νέας πράσινης και ψηφιακής ατζέντας, μαζί με τη συντονισμένη προσέγγιση σε ζητήματα ασφάλειας και διπλωματίας, για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αντιμετώπιση του εθνικισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επίσης συνομιλίες με τον Σέρβο πρωθυπουργό, Μίλος Βούτσεβιτς.

Πηγή: naftemporiki.gr