Στρατηγική Σύσφιξης Σχέσεων Μεταξύ Υπουργών και Βουλευτών Στη Νέα Δημοκρατία

Στρατηγική Σύσφιξης Σχέσεων Μεταξύ Υπουργών και Βουλευτών Στη Νέα Δημοκρατία

Υπάρχει μια συνεχιζόμενη προσπάθεια για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ υπουργών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει συναντήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, με στόχο την ανάλυση βασικών πτυχών των προσεχών ρυθμίσεων που θα ψηφιστούν, καθώς και την απάντηση σε οποιαδήποτε απορία ενδέχεται να έχει το κόμμα. Μέσω αυτής της διαδικασίας, προσπαθούν να μειώσουν πιθανές γκρίνιες και να ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή των βουλευτών στην προώθηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

Η ανάγκη για επικοινωνία είχε γίνει εμφανής ήδη από τον Ιούνιο, όταν στη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σημειώθηκε μια έντονη συζήτηση σχετικά με τα “κλειστά πόρτες” που αντιμετώπιζαν οι βουλευτές, με κάποιους από αυτούς να εκφράζουν παράπονα και να καλούν για επιστροφή στις ρίζες του κινήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, 11 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του Μάριου Σαλμά, είχαν καταθέσει ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας για τα κόκκινα δάνεια, κάτι που προκάλεσε συζητήσεις για περαιτέρω παρόμοιες κινήσεις στο μέλλον.

Παράλληλα, οργανώνονται συναντήσεις μεταξύ υπουργών και βουλευτών για καλύτερη πληροφόρηση σχετικά με την κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης. Πρόσφατα, στελέχη του υπουργείου Εργασίας είχαν μια εκτενή συζήτηση με βουλευτές για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. δύσκολα με τη συζήτηση να επεκτείνεται και σε θέματα επικαιρότητας.

Επιπλέον, προγραμματίζονται περιοδείες από μεικτά κλιμάκια υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, με την πρώτη να γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα. Από το Μαξίμου διαμηνύεται ότι δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης και στόχος είναι η ψήφος σοβαρών νομοσχεδίων μέχρι το τέλος του έτους.

Σημαντικό είναι επίσης ότι ειδικά μετά τις ευρωεκλογές, οι ανησυχίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εντάθηκαν, καθώς παρατηρήθηκαν κομματικά σχήματα δεξιότερα του κόμματος στην πολιτική σκηνή να παίρνουν μερίδιο από τη βάση του εκλογικού ακροατηρίου. Το γεγονός ότι αυτά τα κόμματα αυξάνουν τη δημοτικότητα τους στις δημοσκοπήσεις δημιουργεί επιπλέον κίνητρα για στήριξη των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις επόμενες εκλογές.

Πηγή: naftemporiki.gr