Σύγκληση Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την Ακρόαση του Υποψηφίου Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα

Σύγκληση Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την Ακρόαση του Υποψηφίου Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα

Η Νέα Αριστερά προχώρησε στην υποβολή αιτήματος για τη σύγκληση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ζητώντας να γίνει ακρόαση του υποψηφίου για τη θέση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αποστόλου Τζιτζικώστα, που προτάθηκε από την κυβέρνηση. Το αίτημα διατύπωσαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, μέλος της Επιτροπής, και η Πέτη Πέρκα, Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Σύμφωνα με την επιστολή που απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο της επιτροπής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, αναφέρεται πως στις 17 Σεπτεμβρίου 2024 ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η νέα σύνθεση της Επιτροπής. Η συγκεκριμένη θέση του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, την οποία ανέλαβε η χώρα μας, έχει ανατεθεί στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ακολούθως, αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι Επίτροποι καλούνται σε ακροάσεις ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτού ψηφιστούν στην Ολομέλεια. Σημειώνεται επίσης ότι ο Κανονισμός της Βουλής δίνει τη δυνατότητα στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να καλεί σε ακρόαση τον προτεινόμενο υποψήφιο για τη θέση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Νέα Αριστερά ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τη διεξαγωγή της ακρόασης του κ. Τζιτζικώστα, σύμφωνα με το άρθρο 32Α παράγραφο 7 υποπαράγραφος γ.

Πηγή: naftemporiki.gr