Σύγκρουση και ένταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Σύγκρουση και ένταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση επικράτησε στην αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όταν η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είχε αρνηθεί να διαπιστευθεί και να πάρει το καρτελάκι της, προσπάθησε να πάρει το λόγο χωρίς να έχει εγγραφεί ως ομιλήτρια. Εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση του προεδρείου, που δήλωσε ότι «προσπάθησαν να σπάσουν την πλειοψηφία και δεν το κατάφεραν», ενώ ανέφεραν ότι οι παρόντες δεν είχαν ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση, που άρχισε με καθυστέρηση 2,5 ωρών, ήταν αποτέλεσμα των μελών που πρόσκεινται στον Κασσελάκη, οι οποίοι αρνούνταν να παραλάβουν τα καρτελάκια τους, μπλοκάροντας τη διαδικασία. Εντός της αίθουσας, η κ. Γεροβασίλη κάλεσε την κ. Τζάκρη να παραλάβει το καρτελάκι της ώστε να θεωρηθεί παρούσα και να μιλήσει, κάτι που δεν συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον της εξουσίας του Στέφανου Κασσελάκη, υπήρξε και πρόταση για αποκλεισμό του από την ηγεσία του κόμματος, λόγω προηγούμενων δηλώσεών του που αφορούσαν τη «διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ» και την άρνηση του να αποδεχθεί τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων.

Εκτός της αίθουσας, υποστηρικτές του Κασσελάκη εξέφρασαν τις δικές τους διαμαρτυρίες, μερικές φορές φτάνοντας σε διαπληκτισμούς με άτομα της άλλης πτέρυγας. Σημαντική ήταν η ένταση που προκλήθηκε και μεταξύ συνεργάτη του Παύλου Πολάκη και του Λεωνίδα Μπεχράκη, ο οποίος είχε δημοσιεύσει λεκτική επίθεση.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, ο Γιάννης Μαντζουράνης μίλησε για «πολιτική με φρου-φρου και αρώματα» και τα «μπρος πίσω των υποψηφίων», ενισχύοντας το κλίμα αβεβαιότητας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Τελικά, η διαδικασία άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αφού μέλη της πλειοψηφίας κατέφθασαν.

Πηγή: naftemporiki.gr