Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Κουβέιτ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Κουβέιτ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Κουβέιτ, Σεΐχη Σαμπάχ Αλ-Χαλίντ Αλ-Χαμάντ Αλ-Σαμπάχ, στο πλαίσιο της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα Διάδοχο για την υποστήριξη του Κουβέιτ της υποψηφιότητας της Ελλάδας για τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την περίοδο 2025-2026.

Συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Μητσοτάκης πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, όπου αναλύθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, εστιάζοντας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο πρωθυπουργός τόνισε τη στήριξη της Ελλάδας στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση συμφωνία εκεχειρίας, προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι και να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Πηγή: naftemporiki.gr