Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με εκπροσώπους του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μεταρρυθμίσεις στον δικαστικό τομέα

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με εκπροσώπους του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μεταρρυθμίσεις στον δικαστικό τομέα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Marc van der Woude, τον αντιπρόεδρο Σάββα Παπασάββα, και τους δικαστές Ιωάννη Δημητρακόπουλο και Γουλιέλμο Βαλασίδη, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Φλωρίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δικαστηρίου για τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται με στόχο τον εκσυγχρονισμό του δικαστικού συστήματος και την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα.

Ειδικότερα, ο υπουργός επισήμανε την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη και την αύξηση των πρωτοβάθμιων δικαστών, καθώς και τις αλλαγές στη νέα Δικονομία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις επικείμενες ενημερώσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, που θα συμβάλουν στη μείωση του χρόνου έκδοσης αποφάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας και της ανταλλαγής νομικών απόψεων μεταξύ των Ελλήνων δικαστών και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, αναφέρθηκε το ζήτημα της υποβολής προδικαστικών ερωτημάτων προς το ΔΕΕ από τα ελληνικά δικαστήρια, καθώς και προτάσεις για την ενίσχυση αυτής της διαδικασίας μέσω της καλύτερης επικοινωνίας του ΔΕΕ με το ελληνικό δικαστικό σύστημα.

Πηγή: naftemporiki.gr