Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε Κλίμα Έντασης και Διαφωνιών

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε Κλίμα Έντασης και Διαφωνιών

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με έντονη διαφωνία σχετικά με τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν το σώμα, καθώς και με τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας για την είσοδο στην αίθουσα. Ο Θανάσης Οικονόμου, εκπρόσωπος του Στέφανου Κασσελάκη, επεσήμανε ότι στην αίθουσα μπήκαν πρόσωπα που δεν είχαν αποκτήσει το σχετικό καρτελάκι μέλους της Κεντρικής Επιτροπής. Επιπλέον, έθεσε ερωτήματα σχετικά με την ενημέρωση του καταλόγου των μελών της ΚΕ μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι το προεδρείο μείωσε τον αριθμό των μελών από 296 σε 293. Αυτή η μείωση, σύμφωνα με την πλευρά του Κασσελάκη, ενδέχεται να έχει ως στόχο να μειώσει τον απαιτούμενο αριθμό για απαρτία και πλειοψηφία σε πιθανές κρίσιμες ψηφοφορίες.

Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη με φόντο τα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας και τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι αποσύρει το εξώδικο κατά της Κεντρικής Επιτροπής. Η υποστήριξή του προκάλεσε την αντίδραση των υποστηρικτών του, οι οποίοι δήλωσαν ότι “εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης”. Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, η Θεοδώρα Τζάκρη παρέμεινε ως εκπρόσωπος τους, ενώ οι υπόλοιποι υποστηρικτές σκοπεύουν να αποχωρήσουν, ώστε να μην υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από την απουσία του Παύλου Πολάκη στην Κρήτη, απουσιάζουν και δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης και ο Πάνος Ρήγας, με τον πρώτο να έχει καταθέσει μια συμβιβαστική πρόταση την προηγούμενη ημέρα. Επιπλέον, έξω από το ξενοδοχείο είχαν συγκεντρωθεί μόνο λίγα άτομα, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι προσπάθειες κινητοποίησης μέσω sms φαίνεται να μην είχαν μεγάλη ανταπόκριση.

Πηγή: naftemporiki.gr