Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με Σημαντικά Θέματα στην Ημερήσια Διάταξη

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με Σημαντικά Θέματα στην Ημερήσια Διάταξη

Στις 11:00 της Δευτέρας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο στο μέγαρο Μαξίμου. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα εξεταστούν διάφορα θέματα που άπτονται κρίσιμων πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων.

Ανάμεσα στα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό-Διαρθρωτικό Σχέδιο από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά. Επίσης, θα παρουσιαστεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Στην ατζέντα συμπεριλαμβάνονται και οι φορολογικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, που θα παρουσιαστούν από τον Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα. Σημαντικό είναι και το θέμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών για τα αγροτικά δάνεια, το οποίο θα αναλυθεί από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, και τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Επιπλέον, θα γίνει συζήτηση σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση εγκληματικότητας, που θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη. Οι υπουργοί Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα αναφερθούν σε ερανιστικά νομοσχέδια των υπουργείων τους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα γίνουν επίσης εισηγήσεις σχετικά με τα προσχέδια δράσης των υπουργείων για το 2025 από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, καθώς και για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του 2025, που θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, και την υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Πηγή: naftemporiki.gr